Symptomen van borstkanker

Als je iets hoort over borstkanker dan hoop je maar een ding, dat het jou niet gaat overkomen. Maar dit kun je niet altijd zelf in de hand hebben. Het is daarom belangrijk dat je de symptomen van borstkanker kent. Er kunnen veranderingen optreden op je borst of bij je borst. Dit dien je goed in de gaten te houden, stel dat je een knobbeltje hebt dan moet je dat goed in de gaten houden. Als dat gaat groeien of gaat veranderen van vorm dat dien je naar een arts te gaan om het te laten onderzoeken. Het kan dan over borstkanker gaat, dat hoeft niet maar het moet wel onderzocht worden. Dit geldt ook voor deukjes of kuiltjes in de huid, een verandering van de tepel, een ingetrokken tepel (als je dat voorheen niet had).

Maar ook een borst die warm aanvoelt en rood is verkleurd. Als je pijn hebt op je borst dan wondjes van de huid niet genezen dan is het goed dat je naar de huisarts gaat. Die zal dan onderzoeken wat er gaande is. Het hoeft niet meteen over borstkanker te gaan, maar je moet het wel laten onderzoeken. Neem daarom de tijd om je borst eens in de zoveel maanden te controleren zodat je weet of er veranderingen zijn. Als je er vroeg bij bent en het zou over borstkanker gaan dan zijn er vaak veel meer behandelmogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>